Inovácia smartfónov

Smartfóny sú revolučnou a technickou novinkou sami o sebe. Akoby to nestačilo, každým rokom sa na nich niečo vylepšuje a zdokonaľuje. Tento rok nie je výnimkou, takže opäť budeme svedkami niektorých praktických vylepšení.

Ako prvé praktické vylepšenie by som spomenul koncept Surface Note.

Tento technický produkt je výrobkom hádam najznámejšej firmy a to Microsoft.
telefon s androidem

        V čom však spočíva koncept Surface Note?

Najskôr spomeniem dizajn a prevedenie, ktoré je inovatíne a veľmi zaujímavé. Nový smartfón v zloženom stave sa v pohode zmestí do vrecka, no ak ho rozložíme, veľkosť pracovnej plochy dosahuje 7 až 8 palcov.

Toto zariadenie má i pôsobivý render, pomocou ktorého môžeme zmeniť smartfón na tablet. Smartfón disponuje novým Windows 10 a ten s týmto renderom problém nemáva. Bez problému sa mu prispôsobí. Navyše je kompatibilný so Surface Pen.

Spomínaná nová technologická novinka v podobe skladacieho a prispôsobivého smartfónu ktorý je zároveň i tablet, bude inovatívna i svojim fotoaparátom a kamerou. Pri používaní fotoaparátu budeme svedkami takzvanej zmiešanej reality, kedy fotky budú pôsobiť dojmom, akoby sme videli realitu a nielen fotku. Tieto fotky mi prídu obzvlášť zaujímavé a chcel by som ich vidieť na vlastné oči, no zariadenie zatiaľ nie je na predaj.
tablet s barvami

        No ak je reč o smartfónoch, musím spomenúť i novinku, ktorou disponuje operačný systém Android 7.0

Android 7.0 bude konečne podporovať zobrazenie viacerých okien. Nebudeme musieť zakaždým okienko minimalizovať, môžeme používať viac okienok súčasne. Práve toto mi na Androide doteraz chýbalo, no dočkal som sa. Teda môžeme mať otvorený napríklad Facebook a zároveň i Youtube alebo prehrávač videa, či hudby. Skrátka viac okien naraz, o aké aplikácie pôjde, už záleží na vás, no týmto sa Android zbavil aj svojej poslednej obmedzenosti.